Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНБ пуска златна възпоменателна монета „Рождество Христово“

От 7 декември 2020 г. Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Рождество Христово“ от серията „Българска иконография“. Цената на монетата е 1300 лева и ще може да бъде закупена в Българската народна банка.

На лицевата страна на монетата е изписан надпис "Българска народна банка", номиналната й стойност – 100 лева, и годината на емисията – 2020. 

На обратната страна e изобразена библейска сцена на Рождество Христово с надпис отгоре „Рождество Христово“.

Снимка: bnb.bg


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Стартира директна нискотарифна авиолиния Истанбул-София

В резултат на колективните усилия на много институции от 1 май 2024 г. стартират директните полети на нискотарифната авиокомпания "Пегасус" между Истанбул и София. Това съобщават във Фейсбук от Посолството на България в Турция. Редовните полети ще..

публикувано на 25.04.24 в 16:15

Миньори блокираха центъра на София срещу либерализацията на тока и съкращенията

Хиляди миньори и енергетици, членове на двата профсъюза КНСБ и КТ "Подкрепа", се събраха на протест в пространството между сградите на Народното събрание и Министерския съвет в София. Протестиращите настояха парламентът да гласува отлагане на..

публикувано на 25.04.24 в 15:08
Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07