Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На рибен пазар за Никулден в София

| обновено на 05.12.20 в 14:14

В навечерието на Никулден, София е домакин на рибен пазар с прясна риба и морски дарове. Той се провежда на 5 и 6 декември от 11.30 до 20.00 ч., в центъра на София, до храм-паметника Александър Невски.

Посетителите могат да закупят директно от производителите различни видове риба като пресен шаран, щука, пъстърва, сом, моруна, есетра, чернокоп, и др. За ценителите има и мариновани риби, перли от водорасли, различни видове хайвер и други.Рибният пазар е част от кампанията „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“, организирана от Министерство на земеделието, харните и горите.
 Тя цели да постигне положителна промяна в навиците на българина, и да повиши консумацията на риба и рибни продукти в България.


Още от категорията

Хората под карантина или в болница ще гласуват в подвижна урна

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за извънредното положение. Според тях хората, поставени под карантина или в болнично заведение, ще могат да гласуват в подвижна урна. Те ще трябва да заявят желанието си да гласуват по този начин не..

публикувано на 28.01.21 в 13:00

Заболеваемостта от Covid-19 спадна на 90 души на всеки 100 хиляди

Противоепидемичните мерки продължават да дават резултат и броят на излекуваните е близо два пъти повече от този на заразените с Covid-19, заяви на редовния брифинг по въпросите на коронавируса здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той илюстрира..

публикувано на 28.01.21 в 12:19

Информационен ден за здравноосигурителните права на българите в Австрия

Онлайн информационен ден за здравноосигурителните права на българите в Австрия организира Службата по трудови и социални въпроси към посолството на България във Виена съвместно с представители на Националната здравноосигурителна каса, съобщават от..

публикувано на 28.01.21 в 12:07