Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът настоява изборите в България да бъдат проведени в срок

Снимка: БГНЕС

Парламентарните избори не трябва да бъдат отлагани, а да се проведат в срок до 28 март, с доставени и лицензирани машини, както е по закон. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, след като положи цветя на паметника на Никола Вапцаров в София по случай 111-ата годишнина от рождението му.

Според държавния глава е нужно да бъдат спазени всички мерки, гарантиращи правото на всеки българин на вот и намаляващи риска за здравето на хората. Необходимите условия за това трябва да бъдат създадени от всички държавни органи, от които това зависи – изборна администрация, изпълнителна власт, законодателна власт.

Подробности по темата – вижте ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България настоява ЕС да отправи към Скопие силно послание за реформи

Европейският съюз трябва да отправи силно послание към Северна Македония да изпълни стриктно поетите ангажименти и да предприеме без отлагане необходимите реформи, като най-важно условие за евроинтеграция на страната – посочи в изказване..

публикувано на 22.05.24 в 12:04

България изпрати военен контингент за подкрепа на KFOR в Косово

С церемония в Благоевград беше изпратен нов български военен контингент на мисия в Косово. Над 100 български военни попълват Силите на оперативния резерв в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Така България вече има в Косово около 300..

публикувано на 21.05.24 в 14:35
Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26