Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща на Илияна Йотова с посланик Анатол Чебук

За перспективите пред българската общност в Молдова

Снимка: Прессекретариата на президента

„Единственото българско висше училище в чужбина – Тараклийският държавен университет „Григорий Цамблак“, има повече потенциал за развитие. Общата ни цел е младежите, които го завършват, да получат добро образование, съобразено със спецификите на региона, да останат да живеят в Тараклия и да го развиват“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща в София с посланика на Молдова Анатол Чебук.

Вицепрезидентът изтъкна необходимостта от създаване на образователни и бизнес възможности за развитието на населения с българи молдовски регион и от съвместни инвестиционни проекти с България. 

Йотова изрази надежда в най-скоро време да бъдат финализирани преговорите по преобразуването на Тараклийския университет във филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

Страната ни е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, става ясно от проучване на британската компания 1st Move International. Според изследването годишната брутна доходност от наеми у нас възлиза на 4,65%. Същевременно..

публикувано на 12.10.24 в 13:09

Шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца

Над шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца в сравнение с м.г. са постъпили в Националния център за безопасен интернет, съобщи за БНР Антоанета Василева от организацията. Деветдесет и девет процента от оплакванията се отнасят до..

публикувано на 12.10.24 в 11:53
Валентин Мундров

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не..

публикувано на 12.10.24 в 10:24