Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

75 години Аграрният университет в Пловдив обучава български и чужди студенти

Снимка: архив

Аграрният университет в Пловдив отбелязва 75 години от откриването си. От създаването си през 1945 г. до днес университетът съхранява и обогатява традициите в българското земеделие и се утвърждава като национален център на аграрната наука и образование в България.

Негови възпитаници са над 30 000 агрономи, инженери, еколози и икономисти, от които над 3000 - чуждестранни граждани от над 70 държави.

Аграрният университет е акредитиран през 2019 г. от Националната агенция за оценяване и акредитация с оценка 9,61 по десетобалната система. Акредитацията е валидна до 2025 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 16

В брой 16 на предаването слушайте: Момичето с красивите големи очи от „Дом за нашите деца“ – преди и след установяването си в Италия – интервю с актрисата Елжана Попова; България – прародина и земя мечта – разговор с Таня Танасова от..

публикувано на 05.09.24 в 12:00

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция иска да се присъедини към БРИКС Турция е подала молба за пълноправно членство в БРИКС и присъединяването ѝ ще се обсъжда на срещата на върха на организацията в Русия през октомври, съобщават българските медии. Ако бъде приета,..

публикувано на 05.09.24 в 10:35
председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

1200 учители не достигат в цялата страна

Новата учебна година ще започне със сериозен недостиг на учители – в София техният брой е около 200, а в останалата част от страната – близо хиляда. Това съобщи пред БНР председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен..

публикувано на 05.09.24 в 09:45