Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предлагат отлагане на националното преброяване заради пандемията

Снимка: nsi.bg

Депутати от управляващата партия  ГЕРБ, внесоха поправка в Закона за преброяване на населението и жилищния фонд. То дава право на правителството да промени датите на преброяването при извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Със закон от 2018 г. преброяването е носрочено за 22 януари до 15 февруари 2021 г.

Според вносителите съществува опасност за гражданите и преброителите при посещенията на жилищата. Според практиката в ЕС, преброяването се провежда на всеки 10 години и последното е било през 2011 г. Събират се и данни за - етнокултурни характеристики и здравен статус, енергийна ефективност, материална осигуреност и социални услуги.

Още от категорията

Жълт код за горещини над Западна и Централна България

В сряда ще е слънчево. След обяд над планинските и източните райони на места ще превали за кратко. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в района на София до 34°. Над Черноморието също ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на..

публикувано на 03.08.21 в 17:30

Отпадна задължителната карантина за българите, пътуващи до Абу Даби

Българските граждани, пътуващи до Абу Даби, няма да бъдат поставяни под задължителна карантина. Условие за влизане в емирството е наличието на документ за негативен PCR-тест за коронавирус. За това съобщава българското Външно министерство.  Решението е..

публикувано на 03.08.21 в 15:05

Ваксинирани и преболедували – кой е с по-силен имунитет?

Сред лекарското съсловие трудно ще откриете антиваксъри. Когато обаче ваксинирането "на всяка цена" влиза в противоречие с основното правило "преди всичко не вреди", картината се променя. В момента светът отново заговори за надвиснала нова вълна..

публикувано на 03.08.21 в 11:33