Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилно приложение ще разказва за туристическите обекти по пътя ни

Снимка: facebook/Министерство-на-туризма

Приложението е като GPS. Включва се, когато си в близост до обекта, и ти разказва за него“, поясни пред БНР авторът на идеята Светлозар Захариев.

„До момента приложението е разработено за виртуални турове в четири града на България, и се очаква да стартира в началото на новата година във Варна.

„Идеята е туристите, дошли на морето, да разберат какви туристически обекти има в близост. Във Варна сме избрали 50 обекта, организирани в три маршрута. Сред тях са Морската градина, Военноморският музей, обсерваторията, римските бани, старата турска баня, археологическият музей“, поясни Захариев.
Предвижда се първоначално мобилното приложение Bulgaria easy да бъде на руски, английски и български език и да покрива 200 туристически обекта.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30