Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа

| обновено на 12.12.20 в 18:30
Снимка: Ройтерс

Двубоят между Пулев и Джошуа, който ще се проведе в лондонската зала "Уембли Арена", се очаква да започне около полунощ българско време. Сблъсъкът между двамата е за световната титла в тежка категория. 

И двамата боксьори са с почти еднакво тегло - Кубрат Пулев е 108.7 килограма, докато Джошуа е 109.2 килограма. За Кобрата това е с 1-2 килограма под обичайното му тегло за мачове.

Пред БНР-Хоризонт треньорът Михаил Таков заяви, че очаква победа за Кобрата: 

"Това, че Кубрат е с 8 години по-възрастен от съперника си не е недостатък, защото това говори за натрупан опит. А дали Джошуа ще тича много по ринга, както бе срещу Анди Руис? Това е различен мач, срещу различен боксьор, тактиката е различна. Когато удари първият гонг в мача, ние ще знаем вече каква тактика е предприел Джошуа и ще преценяваме. Според хода на мача, ще решим дали да преследваме победа по точки или нокаут" - изтъкна Таков. 

Още по темата ТУК.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 10 юли 2024 г.

В „България днес“ на 10 юли ви даваме актуална информация от България и българските общности по света, разговаряме с проф. Красимир Станчев от италианския университет Roma Tre за проблемите пред българските лекторати зад граница и за това може ли да..

публикувано на 10.07.24 в 19:00
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20