Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1/3 от медиците са готови да се ваксинират срещу Covid-19

Снимка: БГНЕС

33% от медицинските специалисти в страната или 37 000 – лекари, сестри, фармацевти и стоматолози, са заявили желание да се ваксинират срещу Covid-19, каза шефът на здравната инспекция в Бургас Георги Паздеров. Изявлението стана след национално съвещание ппи здравния министър предстоящата ваксинация.

47 мобилни екипи в България ще осъществяват ваксинацията в страната разделени на 6 региона с бази във Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, Враца и София. Ще бъдат осигурени още 40 мобилни екипа, обясни Паздеров, а манипулациите ще са в здравните заведения. След като излязат данните на ваксините процентът на желаещи да си я поставят ще нарасне, смятат здравните власти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42