Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравният министър ще посети първия кабинет за ваксиниране срещу Covid

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На 15 декември, здравният министър проф. Костадин Ангелов ще провери в 11.00 часа готовността на първия в страната изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу Covid-19, съобщи пресцентъра на министерството. Кабинетът е пред сградата на Районната здравна инспекция в София.

„Като се направи ваксината, тя ще дава дълготраен имунитет. Вирусът няма шанс повече, защото вече е извършил всички изменения, които са му необходими, за да може да зарази човека. Всички мутации, които после претърпява, няма да могат да повлияят на неговата патогенност, разпространение, нито на действието ваксините", каза пред програма „Хоризонт” на БНР проф. Радка Аргирова 
- вирусолог, председател на Дружеството на вирусолозите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39

Въздухът над Пловдив вече не е замърсен

Показателите за качеството на въздуха в Пловдив и околните селища, които бяха обгазени от избухналия в четвъртък пожар на сметището край село Цалапица, вече са в норма, съобщи областният управител Христина Янчева. Въпреки това тя препоръча на жителите..

публикувано на 03.08.24 в 10:52

Жертвите на домашно насилие нарастват с 84,9% за една година

През 2023 г. повече хора са били подложени на домашно насилие спрямо предходната година, показва анализ, направен в проект на Националната програма за превенция и защита от домашното насилие за периода 2024-2026 г. Пострадали са общо 2211 души – от..

публикувано на 03.08.24 в 09:56