Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лео Бианки – за българската мечта, светлата страна на живота и разговорите с Господ

Снимка: facebook.com/leobulgaria

Лео Бианки e може би най-популярният италианец в България. Усмихнат, положителен и мъдър – така той печели сърцата на българите още като риалити герой през 2005 г. Такъв се разкрива и в книгата си, наречена „Моят път. Един италианец, намерил себе си в България“.

Готвач, пицар, майстор на пастата, телевизионна звезда, рапър – това са само част от образите, през които минава Лео през годините, прекарани в най-бедната страна от Европейския съюз – за да докаже, че българската мечта съществува и тя може да се случи на всекиго, решил да застане от светлата страна на живота.


„Най-добре е да ме наричате италианец, много ме радва идеята да съм „посланик“ на италианците в България“, казва Лео пред Радио България и допълва: „Направих тази книга, за да може най-вече децата ми да знаят всичко за мен. Те трябва да знаят къде съм грешил и къде не трябва да се греши. А това, което ценя аз, е, че с моята приятелка Лучия отглеждаме децата си в България и когато ходим до Италия, виждаме, че те са много по-възпитани от своите връстници там, т.е. и средата си има значение“.   Личните му впечатления са, че българинът не завижда на никого и може да върви по своя собствен път. От приятели чува за първи път колко прекрасна е България, но след това самият той препоръчва страната на много свои сънародници: „Има неща в България, които могат да оставят чужденците с отворена уста. Интернетът тук е много по-добър, както и възможността да паркираш със есемес, това в Италия го няма“.

„Аз често говоря с Господ - така винаги имам близо човек до себе си - разкрива италианецът. – Той не ми дава отговори, а възможност да мисля с главата си и сам да получавам отговорите. Вярвам много в Господ, но не ходя в църква. Човек трябва да се моли сам, вкъщи“. 

Важното е не да искаш, а да се молиш, да помагаш, да търсиш светлината и да живееш позитивно, обобщава Лео Бианки.

„Удоволствие е да работя с него. Ние написахме една книга за двете страни в човешкия живот и за избора – съзнателен и труден, да останеш от светлата страна“, казва редакторът на изданието Георги Тошев.

„Като публичен човек Лео е много откровен, а това е голямо постижение – защото публичните личности, не само в България, крият, лъжат, предварително се уговаря с техните пиари какво да се каже, докато Лео е едно отворено пространство и едно отворено съзнание“, коментира Тошев.

Още от категорията

„Непознатият фотограф“ Георг Волц

Столичната галерия „Синтезис“ продължава с традицията си да показва стари и слабо познати майстори на фотографията от края на XIX и началото на ХХ век. На 17 юни ще бъде представено първото задълбочено изследване на работата на Георг Волц −..

публикувано на 13.06.21 в 10:05

Бегония Магранер – испанката, която твори с платове от скрина на нашите баби

Вдъхновена от духа на България, въплътен в хората, културата и в старинната архитектура, Бегония Магранер пътува към страната ни като истински ценител и откривател на непознати светове. В България младата испанка идва многократно, дори в годината..

публикувано на 05.06.21 в 09:05

Мария Ивановска е най-добрият млад учен в България

Как стресът влияе върху имунната ни система? Отговор на този въпрос търси д-р Мария Ивановска, която преди броени дни беше удостоена с най-престижното отличие за наука у нас – Голямата награда „Питагор” за млад учен . Годишната награда се връчва от..

публикувано на 28.05.21 в 11:41