Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конференция за фалшивите новини и ваксините

Снимка: Атлантическият клуб в България

На 17 декември от 14 часа в онлайн платформата ZOOM Атлантическият клуб в България с подкрепата на Дирекцията "Публична дипломация" на НАТО организира конференция "Изграждане на устойчивост срещу дезинформацията: Има ли ваксина срещу фалшивите новини?". 

Ще бъдат представени резултатите от проучване на над 10 000 публикации в социалните мрежи, свързани с COVID-19. Виртулната конференция събира лекари, учени, представители на международни организации, военни, дипломати, експерти в сферата на сигурността и журналисти, които ще обсъдят, как да се изгради устойчивост на обществото срещу дезинформацията, предаде БТА.

Още от категорията

Протест срещу презастрояването на българското Черноморие

Протестиращи срещу унищожаването на природата по българското Черноморие излязоха по улиците на София и други градове на страната. Те настояват за забрана на застрояването в района на защитената местност Камчийски пясъци край Варна за гаранции за..

публикувано на 01.03.21 в 19:21

Правата на българите зад граница обсъдиха президентът и службите за сигурност

Предприемането на своевременни мерки за адекватна защита на правата на българските граждани зад граница, когато те са обект на атаки само заради националното си самосъзнание, обсъди президентът Румен Радев на среща с ръководителите на службите за..

публикувано на 01.03.21 в 17:25

Българите в Чикаго отбелязаха Баба Марта и в аванс - 3-ти март

Българите в Чикаго отбелязаха в аванс 3-ти март, като за 15-та поредна година развяха българското знаме в центъра на града. Събитието беше наблюдавано от нашите сънародници онлайн.  16 български и други фирми участваха в базар на художествените..

публикувано на 01.03.21 в 16:16