Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха български моряк за изключителна смелост

Снимка: Screenshot CTV Atlantic

Българският моряк Едуард Тавитян получи годишната награда на Международната морска организация за изключителна смелост.

На 9 октомври 2019 г. Едуард Тавитян, инженер на борда на ферибот, се хвърля в бурните води на океана, за да спаси паднал зад борда пасажер. Морското спасяване е една от най-доблестните човешки постъпки, се посочва в мотивите на международната организация за връчване на наградата.

В писмо до Изпълнителна агенция „Морска администрация“, генералният секретар на Световната организация Китак Лим изрази признателност на българското правителство за предложения достоен кандидат за годишните награди, предаде БГНЕС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Без тържествена заря на възпоменателния събор на Петрова нива заради опасност от пожари

Тържествената заря проверка за Националния възпоменателен събор, който ще се проведе утре в местността Петрова нива, се отменя със заповед на кмета на общината Илиян Янчев. Причина за решението са продължаващата суша и високите температури – предпоставка..

публикувано на 16.08.24 в 12:33

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33