Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

При 2 милиона ваксинирани срещу коронавирус ще усетим ефект

Снимка: стоп кадър - Нова

Ефектът от ваксината срещу коронавирус ще започне да се усеща едва когато 2 млн. души у нас се имунизират. Тази позиция изрази математикът проф. Николай Витанов пред Нова тв.


„При три милиона и половина ще започнем да си решаваме проблемите”
, коментира той. По думите му, с ваксината „ще смачкаме вируса”, тъй като тя влияе върхи този член от математическите модели, отговарящ за потискането на епидемията.


Все още обаче е рано да се говори за отпускане на мерките срещу вируса, каза още математикът. Това може да стане, след като броят на активните случаи падне под 50 хиляди.

Още от категорията

Юрий Гагарин, 12 април 1961 г.

Отбелязваме 60 години от първия полет на човек в Космоса

По повод Международния ден на авиацията и космонавтиката, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посетят Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Двамата ще..

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Гърция удължи ограничителните мерки за влизане до 19 април

Гръцките власти удължиха всички действащи досега ограничения за влизане на територията на страната до 06:00 на 19 април 2021 г., съобщи МВнР.  Пристигащите в Гърция, независимо от вида транспорт (въздушен, сухоземен или морски), подлежат на..

публикувано на 11.04.21 в 19:40

12 000 души в България са засегнати от паркинсоновата болест

Болестта на Паркинсон засяга над 6 милиона души в света и е на второ място по честота сред невродегенеративните заболявания след болестта на Алцхаймер. Около 12 хиляди са българите с болестта на Паркинсон, като 10% от тях са в напреднал стадий,..

публикувано на 11.04.21 в 11:55