Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освещават 6 хиляди икони за Covid отделенията

Снимка: архив

В столичния митрополитски храм “Св. великомъченица Неделя” тази сутрин ще бъдат осветени шест хиляди икони със сцената на Рождество Христово. След това свещенослужители, преболедували коронавируса, ще влязат във Военномедицинската академия, “Пирогов”, Александровската болница, “Св. Иван Рилски” и “Св. Анна”, за да раздадат иконите на болни в Covid отделенията.

Духовниците също така ще помажат с осветен елей и ще поръсят със светена вода пациентите и медицинския персонал. Посещения в лечебни заведения предстоят и в следващите два дни, съобщават от Софийската света митрополия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Софийски потайности: Съдбата на Наум Торбов – архитекта на столичните Хали

След Освобождението на България от османско владичество в обявената през 1879 г. нова българска столица София се стичат архитекти от Европа, за да ѝ придадат модерен облик и функционална организация. Сред тях завинаги в архитектурната история на..

публикувано на 21.08.24 в 11:45
Свети Йоан Рилски

Почитаме Св. Йоан Рилски

Православните християни почитат успението на Св. Йоан Рилски, смятан за небесен покровител на българския народ. Светецът се ражда в село Скрино в Осоговската планина през втората половина на IX век, когато християнството пуска корени сред..

публикувано на 18.08.24 в 09:59

Църквата “Св. Иван Рилски” в Старо село почита небесния застъпник на българите

Църквата “Св. Иван Рилски” в троянското Старо село днес отбелязва храмовия си празник. По този случай ще бъде отслужена празнична света литургия за успението на светеца, дал името на храма, както и празнична вечерня. “ Необикновена е историята на..

публикувано на 18.08.24 в 07:00