Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Covid-19 почина вокалистът на популярната група P.I.F.

Снимка: БГНЕС

На 45-годишна възраст почина вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов, който бе настанен в столична болница с коронавирус, съобщиха за БНР негови близки.

На 9 декември чрез Фейсбук групата изпрати призив за даряване на кръвна плазма, защото състоянието на Димо е било тежко. Въпреки че донор е намерен, музикантът не е успял да пребори вируса.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период песните на групата са на английски език и основните й изяви са в Унгария. От 1999 г. тя свири в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion). През 2000 г. излиза дебютният й албум „П.И.Ф.“, който се радва на изключително голяма популярност и получава наградата на първата българска музикална телевизия MM за албум на годината.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05