Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията „Нарисувай Коледа за героите в бяло“ - послание за благодарност и надежда

4
Снимка: Национален военноисторически музей (НВИМ)

Рисунките на стотици деца от България и чужбина ще стоплят днес сърцата на медицинските работници на първа линия от 4 софийски болници. „В рамките на две седмици деца от цялата страна и от чужбина изпращаха свои рисунки на коледна тема, предназначени за героите на днешния ден – медиците, голяма част от които няма да са със своите близки на празника. Послания за надежда и благодарност към хората, които се грижат за нашето здраве, пристигнаха от цяла България и от различни краища на света – Белгия, Великобритания, Гърция, Испания, САЩ и Франция” - съобщи екипът на Националния военноисторически музей (НВИМ), организатор на инициативата.



На 22 декември творбите на малчуганите ще бъдат предадени на лекарите, медицинските сестри и санитарите
от Военномедицинска академия, Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, Университетска болница „Александровска“ и СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“.



Събрала в рисунките неподправената обич, искреността и мъдростта на децата, инициативата „Нарисувай Коледа за героите в бяло“ изпраща послание за благодарност и надеждата за бъдещето към всички, които в тези месеци на изпитания, се грижат за нашето здраве.



На Коледа – празника, който символизира раждането на новото, на спасението и надеждата, всички рисунки ще бъдат представени в онлайн изложба на сайта на НВИМ и в профилите на Музея в социалните мрежи




Редактор: Елена Каркаланова
Снимки: НВИМ

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20

Пожарът, замърсяващ въздуха на Пловдив, е потушен

Пожарът на сметището в село Цалапица близо до Пловдив е напълно изгасен, но на място остава дежурен екип от огнеборци, както и водоноски и друга техника, съобщи пловдивският кмет Костадин Димитров. Седем пъти са завишени нормита на ФПЧ във въздуха..

публикувано на 04.08.24 в 09:49

София вече има автобус за панорамна обиколка на централните градски забележителности

София отчита повишение със 7% на броя туристи за първото полугодие на 2024г. Ръстът е от 15% на годишна база за 2023 г., като туристопотокът дори е над нивата отпреди Covid-19. Тези оптимистични данни мотивират градската управа да организира..

публикувано на 04.08.24 в 09:35