Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България ще осигури ваксини за македонските граждани

Снимка: БТА

България ще проучи възможностите за осигуряване на ваксини срещу COVID-19 за държавите от Западните Балкани и Източното партньорство. Това ще стане след осигуряване на българските потребности и по условията на споразуменията с Еврокомисията, реши правителството. „Правим го с най-чисто сърце за живота и здравето на нашите най-близки съседи“, е заявил премиерът Бойко Борисов.

Македонският здравен министър Венко Филипче участва в правителственото заседанието и е изразил признателност за решението. Заедно с българския си колега Костадин Ангелов министрите са подписали Писмо за намерение за осигуряване на ваксини срещу COVID-19 за Северна Македония, предаде БТА.

Още от категорията

Акад. Богдан Петрунов

Акад. Богдан Петрунов: Очаква ни сериозна Covid вълна

С първите дни на есента ще се озовем в началото на сериозна Covid вълна. За това предупреди пред БНР имунологът акад. Богдан Петрунов. Той алармира, че ситуацията у нас е много сериозна. “ Ако не вдигнем нивото на имунизацията и не постигнем 70-80%..

публикувано на 01.08.21 в 10:43
Пластмасов макет на молекулата на Ковид-19.

1,4% положителни проби за коронавирус

През последното денонощие са установени 182 случаи на коронавирус от направените 12 876 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 1,4% от пробите са дали положителен резултат. Най-много новозаразени има в София – 45, в Бургас – 34 и във..

публикувано на 01.08.21 в 09:00

Влизаме в Германия с тест, ваксинационен паспорт или антитела

Гражданите, пътуващи до Германия, ще трябва да представят доказателство за отрицателен тест за коронавирус, за преболедуване или за ваксинация - независимо от страната, от която пристигат и вида транспортно средство. Мярката влиза в сила от 1 август и..

публикувано на 31.07.21 в 10:46