Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честито Рождество Христово - с музика!

Снимка: БГНЕС

Честита Коледа, скъпи приятели на Радио България! Където и да сте по света, на какъвто и език да говорите в ежедневието си, каквато и вяра да споделяте – бъдете здрави! А ние ще добавим малко празничен дух с песните на известни български поп изпълнители.

„Не искам пак да сме сами в празничните светлини…“ – пее Миро в своето „Коледно писмо“. В текста се казва още, че най-важният подарък на тези светли празници, е възможността цялото семейство да бъде заедно. Но и да има „много бял пухкав сняг, пълна с искри камина, топъл пушек през комина, бляскава елха…“


Пълна къща с любов и пълни чаши – това е едно от пожеланията в дуета на Миро и Невена „Всичко, което искам“:

„Чу ли празничния звън, чу ли музиката отвън … Обичам всеки миг с теб, сърцето ми държиш в ръце… Да бъда с теб, е всичко, което искам за Рождество…“


Да си припомним и една от най-обичаните коледни песни, изпълнена от Георги Христов. „Бог се роди, Коледо, ангели пеят с радостен глас, вест за спасение носят за нас. Камбаните бият в свещения час. Господ е с нас...“.


Казват, че ако повече хора отправят своите молитви за здраве и щастие, мир и любов, това може да промени света, в който живеем към по-добро. Да го направим – с вярата, че светлото ново начало отново ще се роди у всеки от нас, с надеждата, че пътят ни ще стане по-лек, а страданията и болките по света – по-малко.  

„В тихата нощ проблясват искри, всичко е сякаш насън.

Нейде камбани звънят с празничен звън.

Към снежния свод за миг погледни вълшебните ярки звезди.

Коледа в нас е дошла, както преди…“


(Пеят Любо Киров, Мария, Теди, Орлин и Боби )

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15