Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 480 български камиона са блокирани във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 350 български камиона чакат на опашката в Дувър, за да напуснат Великобритания. Още 130 камиона са на паркинг, съобщи пред програма „Хоризонт“ на БНР Йордан Арабаджиев, изп. директор на Съюза на международните превозвачи. Положението е изключително тежко. 

Надяваме се до обяд на 23 декември движението да се отвори. Осигурен е полет за шофьорите, които искат да се върнат в България без камиони. Преди това те ще минат PCR тест. Засега 90 души са пожелали да се върнат, каза Арабаджиев.

Българското посолство в Лондон предупреди, че в интернет има фалшиви съобщения за организиран от посолството чартърен полет до България и се изискват такси от желаещите, предаде БНТ.


Още от категорията

И децата над 12 г. вече могат да се ваксинират срещу коронавирус

Децата над 12-годишна възраст могат да се ваксинират срещу Covid-19 с препарата на „Пфайзер” /„Бионтех”, съобщават от здравното министерство. Имунизацията се извършва с попълнен от родител формуляр за информирано съгласие. Междувременно..

публикувано на 21.06.21 в 19:03

Българите няма да представят тест за Covid-19 и сертификати на влизане в Испания

От днес Испания отменя изискването пристигащите от България да представят тест за Covid-19, сертификат за извършена ваксинация или документ за преболедуване на вируса, съобщават от външното ни министерство. Продължава обаче упражняването на санитарен..

публикувано на 21.06.21 в 18:00

Доц. Петър Атанасов: „Пациентът не е счетоводна сметка!“

Всяка сутрин, независимо дали е делник или почивен ден, пред кабинета на доц. Петър Атанасов, в клиниката по "Вътрешни болести" на Университетската болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов" се редят пациенти. Повечето от тях са за..

публикувано на 21.06.21 в 10:57