Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България възобнови полетите с Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 23 декември в 12:00 ч. България възобнови полетите от Великобритания, които бяха спрени заради новия щам на Covid-19. Пристигащите ще бъдат изследвани с антигенни тестове. При отрицателен резултат те ще бъдат поставяни под карантина за срок от 10 дни, а при положителен резултат - за  срок от 14 дни. От 1 януари 2021 г. ще се изисква отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди пристигането от острова, предаде БТА.

Решението е взето на съвещание при премиера Бойко Борисов с министрите на външните работи, на здравеопазването и на транспорта. "Всички български граждани трябва да могат да се върнат в родината си. Цената е без значение, когато се има предвид напрежението, страха и чакането по границите на наши сънародници" - е казал премиерът. Борисов е наредил за целта да се използва и правителствения „Еърбъс“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учители по български език от девет държави – на практикум у нас

Практикум на тема "Учителят зад граница между „възрожденските“ предизвикателства и методическите решения" събра в къщата-музей "Христо Г. Данов" в Пловдив преподаватели по български език и литература от България, Ирландия, Великобритания, Румъния,..

публикувано на 18.07.24 в 19:42

България днес - 18 юли 2024 г.

На 18 юли в „България днес“ ви срещаме с Яп ван Бейлен, еколог, политик, хореограф и колекционер на български килими, който се е установил тук, в България – първоначално в Котел, а в последствие във Велико Търново. Разговаряме за перспективите пред..

публикувано на 18.07.24 в 19:00

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет..

публикувано на 18.07.24 в 18:16