Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледари от ансамбъл "Филип Кутев" поздравиха медиците в "Пирогов"

Снимка: БНТ

За Рождество Христово състав от Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев" организира специална изненада за медиците на първа линия в най-голямата спешна болница у нас – „Пирогов", информира БНТ.


С импровизирания си концерт в двора на болницата от ансамбъла изразиха вяра, че са донесли поне малко радост за медиците в ковид отделенията, които безспорно са героите в тази година, както и че чрез магията на фоклора са създали празнично настроение на всички, които са на работа в дните на Коледа и Нова година.

От ансамбъл "Филип Кутев" планират да направят и специален благотворителен концерт за лекарите на първа линия.

Снимки: БНТ

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52