Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е готова да помогне на Хърватия след труса от 6,3 по Рихтер

Снимка: БТА

След опустошителното земетресение, което разлюля Балканите, външният министър Екатерина Захариева разговаря с хърватския си колега Гордан Гърлич-Радман. „В този тежък момент България е готова да застане до нашите хърватски приятели. Готови сме да окажем помощ. Поднасям своите най-искрени съболезнования и пожелавам бързо възстановяване на ранените“, е заявила Захариева, съобщи пресслужбата на външно министерство.

Българското посолство в Загреб е на разположение на всички български граждани за съдействие при нужда. Дипломатическата мисия за дълго остана без ток, но служителите ни са на линия и изпълняват своите задължения, каза Захариева. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и краткотрайни валежи с гръмотевици в сряда

В сряда,  въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно..

публикувано на 27.08.24 в 19:50

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20