Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посрещаме 2021 г. без пищни тържества, но с настроение и нови надежди

Снимка: BGNES

Заради пандемията от коронавируса официални тържества на открито, с каквито бяхме свикнали в последните години, сега не са предвидени. Затова пък повечето населени места са измислили свои варианти за посрещане на Нова година. 

В Хасково 2021 г. ще бъде посрещната с празнична заря, която ще започне точно в полунощ. С цел опазването на обществения ред в новогодишната нощ кметът Станислав Дечев е издал заповед, с която възлага на МВР и охранителните фирми в общината да организират опазването на обществения ред и сигурността на гражданите. Забранена е употребата на бойно, ловно оръжие и самоделни взривни устройства, както и нерегламентираното използване на пиротехнически средства, информира БТА. Засилен е контролът за безопасност на движението в цялата община, уверяват от там. Задължително е спазването на противоепидемичните мерки.

Сходни са разпоредбите и в останалата част от страната.


Община Русе пък ще подари празничен телевизионен концерт и отново - заря. В програмата на концерта участват Държавната опера, Драматичният театър "Сава Огнянов", Кукленият театър, Общинският духов оркестър на Русе, фолклорният танцов театър "Найден Киров", хоровете "Дунавски звуци и "Проф. Васил Арнаудов", ансамбълът за ударни инструменти "Ruse Vibes" на Националното училище по изкуството "Проф. Веселин Стоянов", вокални и танцови формации към Общинския младежки дом и Общинския детски център за култура и изкуство, Клубът по спортни танци "Настроение", дует "Аморе", състави към русенски читалища.

В полунощ небето над крайдунавския град ще бъде озарено от празнична заря, с която ще бъде отбелязано настъпването на Новата година.


За първи път от години, само български туристи посрещат Нова година в Пампорово, информират от "Пампорово" АД. Изпращайки годината на пандемия, курортът работи при заетост на хотелите изцяло от български клиенти.

Условията за ски в Пампорово са добри, отворени са седем писти, според информация на БТА.  

Усложнената пандемична обстановка не попречи на ски сезона в курорта. Спазвайки стриктните противоепидемични мерки, туристическото дружество въведе дигитализиране на основна част от услугите. Ресторантите в хотелите ще бъдат отворени в Новогодишната нощ до 22:00 часа, категорични са от комплекса.

Съставил: Красимир Мартинов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59