Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посрещаме 2021 г. без пищни тържества, но с настроение и нови надежди

Снимка: BGNES

Заради пандемията от коронавируса официални тържества на открито, с каквито бяхме свикнали в последните години, сега не са предвидени. Затова пък повечето населени места са измислили свои варианти за посрещане на Нова година. 

В Хасково 2021 г. ще бъде посрещната с празнична заря, която ще започне точно в полунощ. С цел опазването на обществения ред в новогодишната нощ кметът Станислав Дечев е издал заповед, с която възлага на МВР и охранителните фирми в общината да организират опазването на обществения ред и сигурността на гражданите. Забранена е употребата на бойно, ловно оръжие и самоделни взривни устройства, както и нерегламентираното използване на пиротехнически средства, информира БТА. Засилен е контролът за безопасност на движението в цялата община, уверяват от там. Задължително е спазването на противоепидемичните мерки.

Сходни са разпоредбите и в останалата част от страната.


Община Русе пък ще подари празничен телевизионен концерт и отново - заря. В програмата на концерта участват Държавната опера, Драматичният театър "Сава Огнянов", Кукленият театър, Общинският духов оркестър на Русе, фолклорният танцов театър "Найден Киров", хоровете "Дунавски звуци и "Проф. Васил Арнаудов", ансамбълът за ударни инструменти "Ruse Vibes" на Националното училище по изкуството "Проф. Веселин Стоянов", вокални и танцови формации към Общинския младежки дом и Общинския детски център за култура и изкуство, Клубът по спортни танци "Настроение", дует "Аморе", състави към русенски читалища.

В полунощ небето над крайдунавския град ще бъде озарено от празнична заря, с която ще бъде отбелязано настъпването на Новата година.


За първи път от години, само български туристи посрещат Нова година в Пампорово, информират от "Пампорово" АД. Изпращайки годината на пандемия, курортът работи при заетост на хотелите изцяло от български клиенти.

Условията за ски в Пампорово са добри, отворени са седем писти, според информация на БТА.  

Усложнената пандемична обстановка не попречи на ски сезона в курорта. Спазвайки стриктните противоепидемични мерки, туристическото дружество въведе дигитализиране на основна част от услугите. Ресторантите в хотелите ще бъдат отворени в Новогодишната нощ до 22:00 часа, категорични са от комплекса.

Съставил: Красимир Мартинов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45

България е готова за реакция при ескалиране на обстановката в Близкия Изток

Във връзка със ситуацията в Близкия изток служебният премиер Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и служби за сигурност и следят ситуацията. Има готовност за евакуация на българските граждани...

публикувано на 19.04.24 в 09:26

Български певци подкрепят европейската кампания #ИзползвайГласаСи

Бюрото на Европейския парламент в България организира концерт #ИзползвайГласаСи в подкрепа на кампанията за изборите за Европейски парламент на 9 юни т.г. На сцената на столичния Club Mixtape 5 тази вечер ще се изявят младите певци Дара, Прея, Дара Екимова..

публикувано на 19.04.24 в 07:35