Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перуанският тенор Хуан Диего Флорес ще отпразнува рождения си ден в София

Хуан Диего Флорес
Снимка: БГНЕС

На сцената, докато репетира за концерта си със Софийската филхармония, Хуан Диего Флорес ще посрещне 48-ия си рожден ден, съобщи БТА, цитирайки информация от филхармонията. Златното момче на класическата музика, както го наричат, е роден на 13 януари, а на следващия ден ще се състои и първият му концерт в България. За своя празник тенорът ще заложи на вегетарианската кухня, био плодове, чай и кафе.

На 14 януари в зала 1 на НДК Флорес ще представи емблематични за своя репертоар арии от Росини, Доницети, Белини, Сен-Санс, Лехар, Масне, Гуно, Пучини и Едуард Лало. Диригент на концерта е маестро Кристофър Франклин. 

Хуан Диего Флорес е сред най-уважаваните артисти в оперния свят. Получава признание от Лучано Павароти, който лично го обявява за свой приемник, а Пласидо Доминго го нарича най-великият певец на днешното време. Талантливият перуанец първоначално има намерение да се занимава с популярна музика, но преподавателите му в Консерваторията в Лима го насочват към класиката, впечатлени от красивия му глас, припомня БТА.

Хуан Диего Флорес е признат от BBC за един от най-добрите тенори в историята, носител е на най-престижни отличия и награди, включително най-високото отличие на Перу - Gran Cruz de la Orden del Sol, и титлата на австрийското правителство „Камерзингер“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15

"Ново сърце (акустична версия)"

В разгара на горещото лято Любо Киров не спира да твори. Скоро след премиерата на албума му "Ново сърце"и появата на негов концерт в платформата HBOMax,  певецът даде старт на своето национално турне ( "Ново турне 2024"). Турнето на  Любо..

публикувано на 16.07.24 в 10:15