Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови 25 000 ваксини срещу Covid-19

Снимка: bntnews

На летище София кацна самолет с втората доставка от ваксини на Pfizer/BioNTech за България. Партидата от 25 000 дози ще се разпредели в страната. В средата на януари се очакват още 35 000 дози. Ваксинацията в България се извърша безплатно и напълно доброволно. Амбициите на здравните власти е имунизацията да обхване поне 70% от населението, предаде БТА.

Масовата ваксинация ще започне, когато имаме достатъчно голям арсенал от ваксини, преди месец май, каза за Нова телевизия здравният министър проф. Костадин Ангелов. До се
дмица ще започне и втората фаза на ваксинацията, в която ще бъдат обхванати учителите, персонала и потребителите на социални услуги, поясни Ангелов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20

Пожарът, замърсяващ въздуха на Пловдив, е потушен

Пожарът на сметището в село Цалапица близо до Пловдив е напълно изгасен, но на място остава дежурен екип от огнеборци, както и водоноски и друга техника, съобщи пловдивският кмет Костадин Димитров. Седем пъти са завишени нормита на ФПЧ във въздуха..

публикувано на 04.08.24 в 09:49

София вече има автобус за панорамна обиколка на централните градски забележителности

София отчита повишение със 7% на броя туристи за първото полугодие на 2024г. Ръстът е от 15% на годишна база за 2023 г., като туристопотокът дори е над нивата отпреди Covid-19. Тези оптимистични данни мотивират градската управа да организира..

публикувано на 04.08.24 в 09:35