Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българските деца от Корча получиха подаръци за празниците

Снимка: mfa.bg

Дружеството за българо-албанско приятелство зарадва децата от българската общност в област Корча с подаръци за Коледа и Нова година. Инициативата обхвана учениците от всички училища в Преспа, както и от неделните училища в Билищ и Корча.

Подаръчните комплекти са осигурени по проект на Дружеството за българо-албанско приятелство със съдействието на посолството ни в Тирана по Програмата на България за подкрепа на организациите на българските общности в чужбина.

Още от категорията

Снимка: Българско училище ,,Паисий Хилендарски

Неделното училище в Лимасол за дванайсета година ще посрещне българските деца

Според неофициална статистика българите на остров Кипър наброяват между 50 и 70 хиляди. Много от тях възприемат пребиваването си в страната като гурбет – временна работа в чужбина за печалба или препитание, и живеят с мисълта един ден да се..

публикувано на 10.08.22 в 10:51

Ателие "Творческо писане" за българчета по света от Web Читалище

От септември деца от българските общности по света ще могат да се учат на творческо писане в ателие, организирано от  Web Читалище , предаде БТА. Ателието ще развива уменията на децата за асоцииране и игра с думите и способността за комуникация..

публикувано на 09.08.22 в 14:42
Антоанета Цонева

Подобрихме условията, при които ще работят българските учители зад граница

Около шест месеца – толкова продължи работата на Комисия по политиките за българите извън страната към 47-ото Народно събрание. Извън приоритетите , които очерта нейният председател Антоанета Цонева в началото на тази година, комисията успя да..

публикувано на 08.08.22 в 12:35