Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в столицата на САЩ да не напускат домовете си, съветва МВнР

| обновено на 07.01.21 в 13:46
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският външен министър осъди размириците във Вашингтон. Екатерина Захариева коментира нахлуването на протестиращи в Капитолия и безредиците във Вашингтон, които прекъснаха заседанието на двете камари на Конгреса в САЩ.

"Осъждаме атаката срещу сградите на Конгреса на САЩ. Насилието никога не е решение. Общественият ред трябва да бъде възстановен, така че да имаме мирно предаване на властта в САЩ", написа министър Захариева в Туитър, цитирана от в. „24 часа“.

По-рано заради настъпилите безредици във Вашингтон, Министерството на външните работи разпространи съобщение до медиите, в което призовава всички български граждани, намиращи се на територията на Федералния окръг Колумбия, да не излизат извън домовете си.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в САЩ на следните телефони: +1 202 387 0174; +1 202 387 5770; +1 202 483 1386; +1 202 299 0273.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цариброд

От Цариброд (Димитровград) се жалват, че местните младежи отиват в България

Младите хора от Западните покрайнини намират образование и препитание в България при условия, които Сърбия не може да си позволи. Това става ясно от думите на кмета на Цариброд (Димитровград) Владица Димитров, цитирани от БГНЕС. Много хора от Димитровград..

публикувано на 26.07.24 в 17:12
Сградата на Френската езикова гимназия

В София провеждат Академия за предучилищни учители в българските неделни училища

С панел на тема "Процеси на усвояване на езика в детска възраст“ ще започнат встъпителните обучения в рамките на Академия за учители в предучилищен етап в българските неделни училища зад граница. Занятията се  провеждат от 25 юли във Френската езикова..

публикувано на 25.07.24 в 10:02
Снимка: Българско училище „Пейо Яворов“ в Милано/Фейсбук

Зарина Василева, Милано: Колкото и да са силни българските корени, трябва да бъдат обгрижвани

Сънародничката ни Зарина Василева вече една година е преподавател в Българското училище "Пейо Яворов" в Милано, Италия. Тя работи с деца от 7 до 12 клас. Поема по този нов път в живота си след като посещава училището и остава впечатлена от чудесната..

публикувано на 23.07.24 в 14:30