Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българи от Лос Анджелис са заминали да протестират във Вашингтон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българи се организираха и заминаха за Вашингтон, за да се включат в протестите. Това заяви журналистът Евгени Веселинов по Нова ТВ. Организацията се случвала основно в социалните мрежи. Според Веселинов, който живее в Лос Анджелис изборите в САЩ са предизвикали разделение както между американците, така и между българите там.

„Невероятно разделение, включват се и обиди. Действително това е отражение на случващото се на изборите. Моето мнение е, че няма да се случи нищо. Тръмп имаше изказване, с което ги призова да се приберат, и всичко свърши. Това са хора, които са научени да се съобразяват с управляващите”, обясни Веселинов. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Жорже Косиков

Жорже Косиков с признание за изследването на историята на бесарабските българи в Бразилия

В съботния ден, 10 декември, писателят и изследовател Жорже Косиков ще бъде удостоен с Почетния знак на президента на България за значим принос в изучаването и съхраняването на историята на имиграцията на бесарабските българи в Бразилия. Косиков е родом..

публикувано на 10.12.22 в 07:15
Снимка: Посолство на България в Бразилия

Как нестабилността в Бразилия влияе върху българската диаспора?

По какъв начин кризите в света през последните години се отразиха на Бразилия и как ситуацията в страната рефлектира върху българите там? С тези въпроси поканихме за разговор в Радио България Михаил Кръстанов, който живее в южната страна от 2002 г...

публикувано на 09.12.22 в 13:00

Българчетата в Бразилия посрещат Коледата със занимателна работилница

Коледните и новогодишните празници са очаквани с голяма радост от децата по цял свят. С нетърпение отброяват дните и българчетата в далечна Бразилия. За тях купонът, типично по бразилски, ще започне пищно и от рано – още на 10 декември от 10.00 ч...

публикувано на 07.12.22 в 11:50