Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът Sofia MENAR ще бъде онлайн с акцент върху турското кино

Кадър от филма „Цигански романс“
Снимка: menarfest.com

От 15 до 31 януари ще се проведе 13-ото издание на фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR, предаде БТА. Онлайн в една от най-големите български платформи за видео съдържание ще бъдат показани 30 пълнометражни и 12 късометражни филма. 

Специалният фокус ще бъдe върху киното на Турция. Сред акцентите в секцията с турски продукции е „Цигански романс“ на режисьора Огузхан Йълдъз, отличен с наградата за най-добър филм на фестивалите в Истанбул и Антакия. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две изложби посветени на България откриха в Букурещ

Две изложби с културни и природни забележителности от страната ни бяха открити в българското посолство в Букурещ от служебнте министри на туризма Евтим Милошев и на културата Найден Тодоров, заедно с посланик Радко Влайков.  "Светът познава България..

публикувано на 08.10.24 в 12:24

Епископската базилика на Филипопол е сред номинираните за архитектурните награди SHARE 2024

Днес в Атина ще се проведе церемония за присъждане на архитектурните награди SHARE 2024. Сред номинираните в категория "Културно наследство" е проектът за консервация, реставрация, експониране и изграждане на защитно покритие на Епископската базилика..

публикувано на 08.10.24 в 08:15

В Берлин представят творчеството на художниците Ангел и Недялко Каранешеви

В Българския културен институт в Берлин /Leipziger Str. 114 – 115, 10117 Berlin/ тази вечер от 19.00 ч. се открива изложба по повод 50-годишнината от смъртта на Ангел Каранешев и 60-годишнината от кончината на Недялко Каранешев. Целта на изложбата е..

публикувано на 08.10.24 в 07:10