Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Само 1/5 от учителите са пожелали да се ваксинират срещу Covid-19

Снимка: mh.government.bg

Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу Covid-19, които ще бъдат поставяни. Парите ще се изплащат на личните лекари в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в болниците, в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, и в Регионалните здравни нспекции. Средствата ще бъдат осигурени от държавния бюджет, а заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър, стана ясно на съвещание при здравния министър проф. Костадин Ангелов.  

На същото съвещание стана ясно, че от 90 000 учители и педагогически персонал в страната желание да се ваксинират във втората фаза на кампанията са изразили едва 21% от учителите, предаде БТА.


Още от категорията

Рязко нарастване на новоустановените с Covid-19

2588 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие в България, което е най-високото число от началото на годината. Новоустановените са 16% от направените 16 179 теста, сочи Единният информационен портал. С тях броят на потвърдените..

публикувано на 02.03.21 в 08:44

Протест срещу презастрояването на българското Черноморие

Протестиращи срещу унищожаването на природата по българското Черноморие излязоха по улиците на София и други градове на страната. Те настояват за забрана на застрояването в района на защитената местност Камчийски пясъци край Варна за гаранции за..

публикувано на 01.03.21 в 19:21

Правата на българите зад граница обсъдиха президентът и службите за сигурност

Предприемането на своевременни мерки за адекватна защита на правата на българските граждани зад граница, когато те са обект на атаки само заради националното си самосъзнание, обсъди президентът Румен Радев на среща с ръководителите на службите за..

публикувано на 01.03.21 в 17:25