Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български биатлонисти са поставени под карантина в Оберхоф

Снимка: БТА

Българската федерация по биатлон - БФБ получи писмо от здравните власти в Германия, че българските състезатели са поставени под карантина в хотела им в Оберхоф и не участват в Световната купа по биатлон. Шестима от спортистите ни са с положителни тестове за коронавирус.

За БНР президентът на БФБ Екатерина Дафовска каза, че останалите българи нямат никакви симптоми.

„Предполагаме, че са се заразили в хотела след пристиганетоЗапитахме, дали могат да бъдат превозени до България, но това практически е невъзможно. Така че, единственото засега остава да изкарат минимум 10-дневната карантина" - допълни Дафовска.

Подробности можете да чуете ТУК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03