Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът продължава предизборните консултации

Снимка: БГНЕС

Днес президентът Румен Радев последователно ще приеме на „Дондуков“ 2 парламентарно представените партии за консултации по организацията и провеждането на парламентарните избори.

До сега Радев разговаря с извънпарламентарните формации, с Централната избирателна комисия – ЦИК, с обществения съвет към комисията, със здравни експерти, с представители на българските общности зад граница, припомня БГНЕС.

Щом има покана от президента, аз и мои колеги, ще отидем на консултациите, каза пред bТV вицепремиерът Томислав Дончев. Той подчерта, че в ГЕРБ нямат проблем с която и да е дата за изборите. Не правителството, а ЦИК е господар на изборния процес, подчерта вицепремиерът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за горещини в цялата страна освен по морето, на югозапад е оранжев

Във вторник  ще е слънчево и горещо. По-поносимо ще е по Черноморието, където ще има вятър. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 32° до 41°, в столицата 35°.  По Черноморието  ще е слънчево, с..

публикувано на 12.08.24 в 19:05

България днес - 12 август 2024 г.

Началото на новата работна седмица идва след края на XXXIII-те Летни Олимпийски игри в Париж. В „България днес“ правим кратко обобщение на българските успехи и представянето на родните ни атлети на най-големия световен спортен форум с..

публикувано на 12.08.24 в 19:00
Милан Димитров

Българин е екстрадиран от Гърция в САЩ за търговия с микрочипове с Русия

Партия "Възраждане" започва кампания в подкрепа на сънародника ни Милан Димитров, който е екстрадиран от Гърция в частен затвор в Сан Антонио, САЩ. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция, в която участва и братът на Милан..

публикувано на 12.08.24 в 16:53