Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Резервират се летни полети за Бургас от Полша, Великобритания и Австрия

Снимка: burgas-airport.bg

Планираните полети до Летище „Бургас“ през 2021 г. бележат ръст спрямо катастрофалната за въздушния травспорт 2020 г., информира Община Бургас. 

Полска авиокомпания планира линии до черноморския ни град от Варшава и Катовице. От полска страна се подчертава, че интересът на поляците към българското Черноморие е традиционен и че се очаква през тази година да бъдат осъществени повече пътувания до Бургас като дестинацията . 

От морската община съобщават, че осезаемо се е повишил интересът към полети до Летище Бургас от страни като Словакия, Чехия и Австрия

Авиокомпания от Великобритания също вече прави записвания за Лято' 2021 до Бургас от 9 британски дестинации - Лондон, Единбург, Глазгоу, Белфаст, Нюкасъл, Лийдс, Манчестър, Ийст Мидландс и Бирмингам. 

Полетите за Лято` 2021 до Бургас ще стартират през месец май и ще продължат до октомври.


Още от категорията

Туристически чифлици ще предлагат алтернативна почивка край Балчик

Изграждане на туристически чифлици в зоните между урбанизираните територии и земеделските земи на Балчик – така  общината се надява да привлича летовници в близост до морския бряг. Идеята е записана в новия план за развитието ѝ до 2027 г., който ще бъде..

публикувано на 23.01.21 в 07:00

Кризата с Covid-19 засегна сериозно къщите за гости

Пандемията с коронавирус предизвика небивал срив в туристическата индустрия, осигуряваща около 12% от БВП на страната. Работещите в бранша алармират, че през изминалата година посетителите и оборотите в къщите за гости са намалели значително. Заради..

публикувано на 22.01.21 в 09:42

Витоша вече ще предлага и зона за шейни на туристите

Първата обособена зона за спускане с шейни на Витоша се открива в събота, 23 януари, в рамките на Витоша зимен фест` 2021 - част от инициативата „София - европейска столица на спорта". Зоната за шейни е разположена до стария ски-влек „Боби“,..

публикувано на 22.01.21 в 05:10