Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подготвя се Национален план за въвеждане на еврото в България

Снимка: minfin.bg

"Очакванията ни са страната ни да се присъедини към еврозоната през 2024 г." Това е заявил министърът на финансите Кирил Ананиев по време на онлайн годишния форум на Euromoney за Централна и Източна Европа, съобщава пресцентърът на финансовото министерство. Ананиев е посочил, че за успешното ни членство в еврозоната е необходима и добра подготовка на бизнеса и обществеността за безпроблемно и бързо преминаване от разплащания в левове към разплащания в евро
Министърът съобщи, че е в процес на подготовка Национален план за въвеждане на еврото в България, в който детайлно ще бъдат описани дейностите, които трябва да се предприемат от българските власти и бизнеса за успешното въвеждане на единната европейска валута в страната.

Още от категорията

Българо-германският стокобмен за 2020 г. е 8 млрд. евро

Въз основа на най-доброто постижение в сферата на стокообмена с Германия, който през 2019 г.възлезе на 8,5 млрд. евро, прогнозата за 2020 г. е за спад от около 6%. Общата стойност на търговията между България и Германия ще е 8 млрд. евро. Тези..

публикувано на 22.01.21 в 12:47

Три са водещите цели в новата стратегия за малките и средните предприятия

Три стратегически цели се поставят с новата Стратегия за малките и средни предприятия в България за периода 2021-2027 г. , публикувана за обществено обсъждане на уеб сайта на Министерството на икономиката.  Първата цел е повишена..

публикувано на 22.01.21 в 05:35

Оборудването за АЕЦ „Белене“ може да се използва на площадка в АЕЦ „Козлодуй“

Премиерът Бойко Борисов обяви, че оборудването по проекта за втората ни АЕЦ „Белене“ ще може да се ползва за седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“.  България вече плати за оборудването по проекта „Белене“ 1,3 милиарда лева, след което се опита неуспешно да..

публикувано на 19.01.21 в 17:44