Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предупреждение към българите в САЩ за 20 януари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Препоръка към българските граждани да избягват местата на масови събирания в САЩ на 20 януари 2021 г. във връзка с вероятността от демонстрации на цялата територия на страната по повод церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент, изрази българското Министерство на външните работи. Съветваме българските граждани стриктно да спазват временните ограничения за придвижване, както и да изпълняват разпорежданията на местните органи на реда, се казва още в съобщението.

При нужда от съдействие българските граждани в САЩ могат да се обръщат към посолството на България във Вашингтон и към генералните консулства в Лос Анджелис, в Чикаго и в Ню Йорк.


Още от категорията

Нова среща в "Родина зад граница" в нощта на 24 януари

„Родина зад граница“ е месечната среща в ефира на „Нощен хоризонт“. Място за себеизразяване. В студиото на БНР Станислава Пирчева и Добринка Добрева от Програма „Хоризонт“ и Красимир Мартинов от „Радио България“ ви очакват с въпроси и предложения..

публикувано на 23.01.21 в 12:47

Поискахме съдействие за провеждане на парламентарния вот от над 120 държави

Външното ни министерство се е свързало с над 120 държави по повод предстоящите парламентарни избори на 4 април и възможността българите зад граница да упражнят конституционното си право на вот. “Ще се изправим пред много и неочаквани..

публикувано на 23.01.21 в 11:05
Посолството на Република България в Канбера

Посолството ни в Канбера вече издава временни паспорти дистанционно

Посолството на Република България в Канбера предоставя възможност на българските граждани да придобият български временен паспорт с валидност 360 дни от издаването му. Не е задължително кандидатите да се явяват в консулската служба. Желаещите да се..

публикувано на 21.01.21 в 15:34