Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нидерландия удължи затварянето на страната до 9 февруари

Снимка: Pixabay

Нидерландските власти обявиха продължаване на пълното затваряне (локдаун) на кралството до 9 февруари 2021 г. заради разпространението на коронавируса, предупреди българското външно министерство.

Запазва се изискването за всички пътници, включително българските граждани, да представят негативен PCR тест направен до 72 часа преди пристигането. Остава и задължението за попълнена декларация за наличието на негативен тест за COVID-19 при влизане в страната.

Обръща се внимание, че изискването за представяне PCR тест за коронавирус важи и за транзитно преминаващите през летищата и пристанищата на Нидерландия. След пристигане в страната продължава да е в сила и 10-дневната силно препоръчителна карантина в домашни условия.

Остава и препоръката да не се предприемат пътувания до края на март 2021 г., освен ако не е крайно наложително по семейни или икономически причини.


Още от категорията

Отрицателен PCR тест за влизане във Франция от 24 януари

Франция въвежда изискване за наличието на отрицателен PCR-тест за всички граждани от европейското пространство, включително и от България, които влизат на нейна територия.  Съгласно информация на Министерството за Европа и външни работи на..

обновено на 23.01.21 в 19:24

Норвегия затваря напълно Осло и още 9 общини

Норвежкото правителство реши да наложи най-строгите ограничителни мерки досега - пълно затваряне в 10 общини, включително столицата Осло, във връзка с установени случаи на новия „британски“ щам на коронавирус в община Нордре Фоло и с цел..

публикувано на 23.01.21 в 15:20

В Бургаско реставрират православен храм на 130 години

130-годишният храм "Св. Троица" в бургаското село Извор ще бъде изцяло реставриран, информират от Община Бургас. С 30 000 лева през миналата година е изграден покривът и е обновена камбанарията.  Предстои да бъде демонтирана и реставрирана..

публикувано на 23.01.21 в 12:02