Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Само един кандидат за генерален директор на БТА

Снимка: БТА

На 15 януари до 18 часа е крайният срок за предлагане на кандидати за генерален директор на Българската телеграфна агенция – БТА. Представителите на управляващата партия ГЕРБ в парламентарната комисия за „Култура и медии“ предложиха Кирил Вълчев. Парламентарната група на БСП на 15 януари ще обсъжда дали ще внесе алтернативна кандидатура.

Кирил Вълчев е журналист, водещ на обзорното предаване „Седмицата“ по частното „Дарик радио“ и настоящ юридически съветник на БТА. Подкрепен е и от синдикатите в агенцията. В концепцията му е записано, че информацията на БТА трябва да стане безплатна за обществото, което трябва да стане чрез промяна на закона за агенцията, пише в. „24 часа“ 

Още от категорията

Над 1 милион са имунизираните срещу Covid в България

94 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Положителни са 1,4% от направените 6691 теста , сочи Единният информационен портал. Данните от последния ден на седмицата не са напълно представителни за проследяване развитието..

публикувано на 02.08.21 в 08:36
Акад. Богдан Петрунов

Акад. Богдан Петрунов: Очаква ни сериозна Covid вълна

С първите дни на есента ще се озовем в началото на сериозна Covid вълна. За това предупреди пред БНР имунологът акад. Богдан Петрунов. Той алармира, че ситуацията у нас е много сериозна. “ Ако не вдигнем нивото на имунизацията и не постигнем 70-80%..

публикувано на 01.08.21 в 10:43
Пластмасов макет на молекулата на Ковид-19.

1,4% положителни проби за коронавирус

През последното денонощие са установени 182 случаи на коронавирус от направените 12 876 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 1,4% от пробите са дали положителен резултат. Най-много новозаразени има в София – 45, в Бургас – 34 и във..

публикувано на 01.08.21 в 09:00