Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Само един кандидат за генерален директор на БТА

Снимка: БТА

На 15 януари до 18 часа е крайният срок за предлагане на кандидати за генерален директор на Българската телеграфна агенция – БТА. Представителите на управляващата партия ГЕРБ в парламентарната комисия за „Култура и медии“ предложиха Кирил Вълчев. Парламентарната група на БСП на 15 януари ще обсъжда дали ще внесе алтернативна кандидатура.

Кирил Вълчев е журналист, водещ на обзорното предаване „Седмицата“ по частното „Дарик радио“ и настоящ юридически съветник на БТА. Подкрепен е и от синдикатите в агенцията. В концепцията му е записано, че информацията на БТА трябва да стане безплатна за обществото, което трябва да стане чрез промяна на закона за агенцията, пише в. „24 часа“ 

Още от категорията

Отмениха честванията на Шипка за Трети март

Община Габрово отмени църковно-военния ритуал на връх Шипка за националния празник Трети март. Отмяната е по искане на главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, като се позовава на повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в..

публикувано на 26.02.21 в 18:17

Приеха промени в Закона за българското гражданство

Парламентът прие окончателно промени в Закона за българското гражданство. С тях се създава Консултативен съвет към Държавната агенция за българите в чужбина. Той ще се произнася със становище за гражданство в двумесечен срок, като отчита дали..

публикувано на 26.02.21 в 14:21

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърция поиска в ООН Турция да върне музейния статут на „Св. София” Гърция, заедно с редица международни организации, иска от Турция да върне предишния статут на музей на „Света София” в Истанбул. Античният архитектурен паметник бе..

публикувано на 26.02.21 в 11:15