Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

95% от чуждестранните компании с инвестиции в България са готови да ги разширят

Снимка: архив

Проучванията на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и партньорски бизнес организации показват, че 95% от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България, са готови да ги разширят. Това е съобщил председателят на палатата Цветан Симеонов по време на уебинар за развиване на бизнес в България по инициатива на Световния търговски център Леуварден, Нидерландия, съобщиха от работодателската организация.

Симеонов е акцентирал върху положителните характеристики на българската икономическа среда и е подчертал, че нетолерантността към корупцията в страната нараства и критиките от ЕС срещу този недостатък намаляват.

Посланикът на Нидерландия в София Беа тен Тъшър е подчертала пред над 50-те холандски компании участници в събитието, че инвестициите на редица компании от Нидерландия в нашата страна са много успешни. Тя е обърнала специално внимание на селското стопанство и е дала допълнителна информация на фирмите с интерес в тази област.


Още от категорията

България е балкански лидер по икономическа свобода

България напредва с една позиция в класацията за икономическа свобода на Фондация Heritage. От 36-то място през 2020 г. , сега страната ни е на 35-т а позиция в индекса от над 180 държави. Оценката на България е 70,4 точки от 100..

публикувано на 05.03.21 в 14:08

Очаква се стapтъп визaта да пpивлeчe cвeж ĸaпитaл в Бългapия

Cтapтъп визaтa, ĸoятo cĸopo щe зaпoчнe дa фyнĸциoниpa и в Бългapия, ce oчaĸвa дa пpивлeчe повече чyждecтpaнни инвecтитopи в страната. Дни cлeд ĸaтo тя влeзe фopмaлнo в бългapcĸoтo зaĸoнoдaтeлcтвo, ĸъм нeя вeчe проявяват интepec oт peдицa cтpaни. Тя щe..

публикувано на 02.03.21 в 19:04

Връчиха годишните награди "Инвеститор на годината"

За петнадесети път Българската агенция за инвестиции връчи годишните награди „Инвеститор на годината“, този път - онлайн, съобщава Министерството на икономиката. В конкурса, чиято цел е да отличи най-значимите инвестиционни проекти в България през 2020..

публикувано на 02.03.21 в 16:05