Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва дело срещу подпалването на българското знаме във Вевчани

Снимка: 360stepeni.mk

Прокуратурата в Струга е завела дело след съобщенията в медиите за подпалване на българското знаме на карнавал във Вевчани, съобщи Македонската информационна агенция, цитирана от БТА.

Делото е заведено за уронване на репутацията на чужда държава според чл. 181 от Наказателния кодекс. Преди това България връчи остра вербална нота на външното министерството на Република Северна Македония, а от ведомството, както и президентът Стево Пендаровски, осъдиха акта. Остра реакция срещу подпалването на българското знаме последва и от община Вевчани, която е побратимена с българския град Мелник.

Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Много държави продължават да затягат мерките срещу разпространението на Covid-19. В това число бяха направени или се подготвят промени по отношение на режима за влизане на граждани от България и други страни. Вижте повече: Чехия въведе..

публикувано на 07.03.21 в 00:10

Нови правила за отпътуване от Англия

От понеделник, 8 март, всички отпътуващи от територията на Англия са длъжни да попълват нов формуляр/декларация, в който да посочват, че целта на пътуването им е разрешено в съответствие със съществуващите ограничения. Законово разрешените..

публикувано на 06.03.21 в 23:04

Ограничения при влизане в Румъния

От 21:00 часа на 6 март 2021 г. са в сила ограничителни мерки при влизане в Румъния. Причината е, че България е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона , информира пресцентърът на Министерството на външните работи. По информация на..

обновено на 06.03.21 в 20:17