Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна подготовка на гласуването зад граница

Снимка: Архив

Външното ни министерство започна организацията на парламентарните избори в чужбина, за да може сънародниците ни да гласуват въпреки тежката епидемична обстановка, съобщи пресцентърът на МВнР.

Ръководителите на задграничните мисии вече са получили задачата да поискат съгласието на приемащата държава за разкриването на изборни секции не само в посолствата и консулствата, но и извън тях.

Работна група в министерсвото пък трябва да изготви проектобюджет за провеждането на изборите зад граница, който да предвиди средства за дезинфекция и PCR тестове за членовете на секционните комисии.

Българите в чужбина ще могат да се информират за условията на гласуване на страницата на МВнР в рубриката “Избори”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Камелия Нейкова

Над 30 000 българи са заявили желание да гласуват в чужбина

В Централна избирателна комисия (ЦИК) са получени 30 688 заявления за гласуване в чужбина. Те са по-малко от тези за изборите на 9 юни, каза председателят на комисията Камелия Нейкова пред bTV. Всеки, който има право да гласува и се намира в..

публикувано на 02.10.24 в 09:38

Всички сънародници, които са пожелали да се евакуират от Ливан, вече са на българска територия

Още 80 български граждани от Ливан кацнаха снощи на летище София с правителствения самолет. Така евакуираните с два полета след 30 септември вече са 169. Последният полет бе посрещнат от министъра на транспорта Красимира Стоянова. Тя заяви, че..

публикувано на 02.10.24 в 08:41

Правителственият "Еърбъс" евакуира още 80 българи от Бейрут

От Бейрут за София излетя с правителствения "Еърбъс" втората група от 80 българи, които поискаха да напуснат Ливан. Очаква  се самолетът да кацне в София след 19.00 часа. 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух..

публикувано на 01.10.24 в 18:50