Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва втората фаза на ваксинирането срещу коронавирус

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес започва имунизацията срещу Covid-19 на хората от втората фаза в областите, в които са поставени ваксини на достатъчно медици.

Според националния план за ваксиниране втората група обхваща обитателите и персонала от домовете за възрастни, педагогическите специалисти и работещите във фермите за норки. Седмица по-късно пък ще започне масовото тестване с бързи антигенни тестове на 90 хил. заети в образователната система.

Очаква се 18 720 дози от ваксината на “Файзер”/”Бионтех” да бъдат доставени днес.

Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Много държави продължават да затягат мерките срещу разпространението на Covid-19. В това число бяха направени или се подготвят промени по отношение на режима за влизане на граждани от България и други страни. Вижте повече: Чехия въведе..

публикувано на 07.03.21 в 00:10

Нови правила за отпътуване от Англия

От понеделник, 8 март, всички отпътуващи от територията на Англия са длъжни да попълват нов формуляр/декларация, в който да посочват, че целта на пътуването им е разрешено в съответствие със съществуващите ограничения. Законово разрешените..

публикувано на 06.03.21 в 23:04

Ограничения при влизане в Румъния

От 21:00 часа на 6 март 2021 г. са в сила ограничителни мерки при влизане в Румъния. Причината е, че България е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона , информира пресцентърът на Министерството на външните работи. По информация на..

обновено на 06.03.21 в 20:17