Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Болшой театър“ ще гостува в София на 5 ноември

Снимка: БГНЕС

Солисти на Болшой театър идват в София за оперен гала спектакъл. Събитието, което бе отменено заради противоепидемични мерки, ще се състои на 5 ноември в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите. По думите им водещи артисти от най-големия руски театър за опера и балет пристигнат за първи път у нас, за да представят произведения на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт.

Те ще изпълнят фрагменти от най-популярните опери – „Тоска“, „Травиата“, „Турандот“, „Бохеми“, „Риголето“, „Кармен“. Трупата на Болшой наброява над 900 изпълнители – певци, балетисти, музиканти , институцията е удостоена с всички най-престижни отличия, предаде БТА.


Още от категорията

Стъклото като вдъхновение и поглед към миналото

Магията, при която от гореща полутечна маса се получава ефирен стъклен предмет, може да плени всеки. И макар технологията на обработка на стъклото да е позната от хилядолетия, и днес младите учени и творци се потапят в необятното ѝ пространство,..

публикувано на 02.03.21 в 09:41

Българката Мария Бакалова не получи „Златен глобус“

Мария Бакалова, се размина с наградата „Златен Глобус“ в категорията, в която бе номинирана за най-добра актриса във филмова комедия. Наградата отиде при Розамунд Пайк за участието й във филма „Много ме е грижа“.Бакалова, която е първата българка с..

публикувано на 01.03.21 в 14:05

Арт инсталация възпроизвежда звуци на ключови политици

Изложбата „Премълчители“ в Института за съвременно изкуство ще постави важния въпрос за премълчаните неща от политиците по време на прехода след падането на тоталитарния режим. Авторът й Антони Райжеков насочва вниманието към 30 знакови личности..

публикувано на 28.02.21 в 11:35