Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преброяването на населението започва през септември

Снимка: архив

В периода 7 септември - 3 октомври 2021 година ще се извърши преброяването на населението и жилищния фонд, реши правителството.

От 7 до 17 септември през интернет ще могат да се попълват електронни преброителни карти, а от 18 септември до 3 октомври ще бъде завършен процесът чрез посещение на преброител в домакинствата.

Преброяването трябваше да се проведе в началото на тази година, но беше отложено заради влошената епидемиологична обстановка.

За смисъла, историята и тенденциите, отчетени при преброяванията у нас, четете в публикацията „В очакване на новото преброяване“ от колекцията на „Радио България“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00

Повдигнати са обвинения срещу председателя на НД“ Русофили“ Златомир Дьовленски

Председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов са с повдигнати обвинения от окръжната прокуратура в Пловдив. Вчера, 8 юли, двамата бяха арестувани по досъдебното производство на ДАНС за..

публикувано на 09.07.24 в 18:11

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45