Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българин е загинал при битова експлозия в Мадрид

| обновено на 21.01.21 в 08:44
Снимка: БТА

47-годишен българин е един от тримата загинали при експлозията, която избухна в центъра на Мадрид на 20 януари. На тротоара пред взривената сграда са били две от жертвите, едната от които е българският гражданин, предаде програма „Хоризонт на БНР.

Според вицепрезидента на регионалното правителство Игнасио Агуадо те минавали случайно пред сградата. Двама загиват на място. Третата жертва е 35-годишен испанец, електротехник, който дошъл да помогне в ремонта на повреден газов котел. 11 са ранените, един от които критично. Сред пострадалите са 5-ма свещеници, които били в енорийския дом.

Експлозията, причинена от изтичането на газ, срути в сряда следобед няколко етажа на сграда, която принадлежи на Католическата църква. В нея се раздавала топла храна за бедните.


Още от категорията

Сигнализираме денонощно за предизборни нарушения

Министерството на вътрешните работи откри телефонна линия, на която гражданите да подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления по време на изборния процес. За целта  д о  5  април ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На..

обновено на 08.03.21 в 17:07

БФЖ: Равенството между половете все още не е факт

„ На 8 март е важно да припомним, че жените в България се борят за равноправие повече от век и въпреки огромния напредък, пълното равенство между половете все още не е факт”, гласи позиция на Българския фонд за жените (БФЖ) по повод днешния празник...

публикувано на 08.03.21 в 15:10

Пристигна ново количество ваксини на Pfizer/BioNTech

21 060 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech пристигнаха тази сутрин у нас. Това е втората доставка от общо пет очаквани през март, съобщи Богдан Кирилов, директор на Изпълнителната агенция по лекарствата. Той добави, че компанията вече е потвърдила..

публикувано на 08.03.21 в 09:07