Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 партии може да влязат в новия парламент

Ако изборите са в средата на януари, 7 формации биха влязли в парламента, сочи последното проучване на „Галъп интернешънъл“. С 22,9% начело е управляващата ГЕРБ. Основната опозиционна сила БСП е втора с 19,2% подкрепа. 12,4% са очакваните протестни гласове за „Има такъв народ“ на шоумена Слави Трифонов. Опозиционната ДПС е подкрепена от 11% от анкетираните.

„Демократична България“ също преминава 4 процентната бариера с 6,2 на сто от вота. Патриотичната коалиция на ВМРО и НФСБ отчита 4,6%. Със същия резултат е лявата „Изправи се бг“, което се коалира с по-малки формации. Прогнозите са затруднени, заради неясната изборна активност и тревожната обществена атмосфера, предаде БГНЕС. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20