Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От февруари ще има редовни преки полети Истанбул – Варна

Снимка: tourism.government.bg

Министърът на туризма Марияна Николова разговаря с Мехмет Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines. Двамата са обсъдили развитието на туристическия сектор между двете страни.

Турция е един от най-важните ни пазари както за изходящ, така и за входящ туризъм. Гостите от южната ни съседка много харесват България – особено зимните курорти и спа дестинациите, е казала Николова.

Мехмет Гюркайнак е информирал вицепремиера, че в момента се осъществяват 8 полета седмично от София до Истанбул, а от февруари предстои да стартира и линия от Варна до Истанбул – всеки петък и понеделник. Директорът на турските авиолинии за България е изразил надежда, че след ваксинацията положението в сектора ще се подобри. 

Още от категорията

България очаква най-много туристи от Румъния през това лято

Към момента към Варна за летния сезон има планирани 3000 полета от Германия, 1500 полета от Полша, 900 полета от Чехия, 900 от Великобритания. Все още обаче има несигурност около тяхното изпълнение. Това е казал за Радио Варна директорът на Летище Варна..

публикувано на 24.02.21 в 10:23

Откриха българско туристическо представителство в Полша

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова откри българско туристическо представителство във Варшава. С това двете страни ще имат възможността да активизират своето взаимно и ползотворно сътрудничество и след 30 години България отново ще се..

обновено на 22.02.21 в 14:24

Русанка Цанева – първият гид на „Създатели на българската държава“

Не без основание шуменци с гордост заявяват, че оттук започва България. Заради първите две наши столици – Плиска и Велики Преслав , и заради скалния релеф на Мадарския конник . Това е причината с разпореждане от март 1977-ма на Министерския..

публикувано на 21.02.21 в 07:50