Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството ни в Канбера вече издава временни паспорти дистанционно

Посолството на Република България в Канбера
Снимка: bulgarianembassycanberra

Посолството на Република България в Канбера предоставя възможност на българските граждани да придобият български временен паспорт с валидност 360 дни от издаването му. Не е задължително кандидатите да се явяват в консулската служба.

Желаещите да се възползват от облекчението, трябва първоначално да изпратят по мейл копия от необходимите, за издаването на паспорта, документи. След уточняване от Посолството на всички детайли, кандидатите за паспорт трябва да изпратят на хартиен носител, по пощата, необходимата документация, заедно с документ от превод на такса от 90 AUD, на банковата сметка на посолството ни. Кандидатите трябва също така, да предоставят номера на мобилния си телефон, на който ще се проведе видео разговор с посолството ни.

Гражданите ще получат временния си паспорт по пощата на посочения от тях адрес.

Подробности може да прочетете –ТУК :

Съставил : Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Литературният конкурс "Изящното перо" вдъхнови десетки българи зад граница и у нас

На 8 юли в Арт салона на БНР-Варна ще се състои церемония по обявяване лауреатите от международния литературен конкурс "Изящното перо-2024" и връчване на грамоти и награди. Конкурсът е по идея на Снежана Галчева от Чикаго, председател на..

публикувано на 07.07.24 в 15:20

Лятно училище по български език се провежда в Тирана

С подкрепата на Великотърновския университет "Св. св. Кирил  и Методий", от 1 до 25 юли 2024 г. в университета в Тирана за четвърта поредна година се провежда Лятното училище по български език , първата такава инициатива в Република Албания...

публикувано на 03.07.24 в 11:00

Представят второто издание на роман за преселването на българите в Бесарабия

В София днес, 3 юли, ще бъде представено второто издание на романа "Преселници" от Константин Петканов (1891-1952). Събитието ще се проведе от 18.00 ч., в Клуба на офицерите от запаса и резерва на улица "Урвич" 1-3, съобщават организаторите от..

публикувано на 03.07.24 в 07:35