Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Витоша вече ще предлага и зона за шейни на туристите

Снимка: sofia2018.bg

Първата обособена зона за спускане с шейни на Витоша се открива в събота, 23 януари, в рамките на Витоша зимен фест` 2021 - част от инициативата „София - европейска столица на спорта".

Зоната за шейни е разположена до стария ски-влек „Боби“, близо до хижа „Алеко“.

Откриването ще бъде съпроводено от семейна надпревара с начален час 11:00. Записванията са от 10.00 до 10.45 ч. в деня на феста пред хижа Алеко. Участието е със собствени шейни и екипировки. 

От години софиянци се качват с шейни в планината, но там няма къде да ги карат и обикновено малчуганите правят това по ски-писти и пътеки, като си навличат гнева на скиори и туристи. 

Още от категорията

Регионалният исторически музей в Русе

"Феминистична" туристическа обиколка в Русе за 8 март

Регионалният исторически музей в Русе организира феминистична разходка, а поводът е Международния ден на жената.  Обиколката е посветена на Димитрана Иванова - ръководителка на българското женско движение в периода 1926-1944 година и ще очертае местата на..

публикувано на 07.03.21 в 17:04
Дойчин Боянов

Алпинистът Дойчин Боянов написа книга за Витоша

След множество изкачвания на най-високите планини на Земята и достигането до някои непокорявани дотогава върхове в Каракорум и Антарктика, българският алпинист Дойчин Боянов посвети времето си на една по-близка и позната планина – разположената в..

публикувано на 07.03.21 в 10:25
Марияна Николова и Миклош Шолтес

„Бързи зелени коридори“ в туризма обсъдиха България и Унгария

Създаването на „бързи зелени коридори“ в туризма за ваксинирани и възстановили се от Covid-19 обсъдиха днес на среща в София вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и Миклош Шолтес, държавен секретар в Министерския съвет на Унгария.  От..

публикувано на 02.03.21 в 19:16