Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предлага се удължаване на извънредната епидемична обстановка с три месеца

Костадин Ангелов
Снимка: БТА

Министерството на здравеопазването ще предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка с три месеца след 31 януари. Това е казал в отговор на въпрос в парламентарната здравна комисия ресорният министър Костадин Ангелов.

„Допускаме, че новият щам на коронавируса е вече тук. Това поставя в опасност бъдещите противоепидемични мерки“, е посочил Ангелов. Той е заявил, че ще има известно разпускане на мерките според начертаните приоритети. Това ще важи за сектори като образование, здравеопазване, спорт и култура, като в рамките на 14 дни ще бъде проследено развитието на ситуацията у нас, предаде репортерката ни Мила Младенова.

Още от категорията

Враца е на път да се превърне в бялата лястовица на Северозапада

В българските представи Северозападна България често се свързва с разруха и бедност, заради което иронично я наричат "Северозападнала". След краха на социализма и упадъка в селското стопанство, мнозина бяха принудени да напуснат региона в търсене..

публикувано на 04.03.21 в 13:01

Въвеждат се локални мерки срещу разпространението на вируса

Третата вълна на разпространение на коронавируса вече е факт и на нея се дължи тенденцията за плавно покачване на заболяемостта и на заетостта на болничните легла в България, обяви на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка в..

публикувано на 04.03.21 в 12:11

Борбата със затлъстяването е така важна, както и тази с коронавируса

Двама от трима българи са с повишено и нездравословно наднормено тегло . По този тревожен показател страната ни изпреварва както Европа, така и света. Това показват най-актуалните данни на СЗО за ( 2021г) , а поводът да ги цитираме е  Световният..

публикувано на 04.03.21 в 11:48